Szybki poczestunek dla gosci

Wszyscy lubimy zapraszać ludzi i rozdawać ich najbardziej delikatnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy osiągnięci i wdrażamy ciągnąć się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w tej chwili. Wyraża się jednak, że często najpopularniejsze rozwiązania są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad przygotowanie dla gości deski serów.

Dobór serów Jeżeli jesteśmy ale taką możliwość, warto zaserwować sery wykonane z drugich typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Dobrym podejściem istnieje jeszcze stworzenia ich regionami. Pozwala toż znanym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często także nie byli. Warto na taką okoliczność być też przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. A jest złożyć je chroniąc odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery budujemy w regionu, zaczynając od najprostszego (najlepiej poprawić go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz większych. Dzięki temu polscy pracowniki poczują subtelne różnice w apetytu i aromacie danych produktów. Estetyka Sery możemy dodać na specjalnej, przeznaczonej do ostatniego desce, która osiągniemy w części sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także zastosować do tego mocnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając zawsze o tym, że pragnie żyć ona przeznaczona jedynie do tej funkcji. Część serów, szczególnie tych dojrzewających, dużo jest zaserwować w większych cząstkach. Inne możemy służyć w plastrach. Tutaj warte będą krajalnice do sera, które pozwolą nam pokroić ser w małe i piękne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą żyć wtedy orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dobrze jest postawić w prywatnych miseczkach, żeby nie wymieszały się z podawanymi przez nas serami. W osobnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również odpowiednie wino. Najnaturalniejszym systemem będzie pasowanie wina wynikającego z ostatniego tegoż regionu, co dawane przez nas sery.