Garderoba lublin

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Toż nie tylko możliwość na zrzucenie kilkorgu zbędnych kilogramów, lecz więcej na zmianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, jakie proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Dają nam one ludziach elementów koniecznych do normalnego funkcjonowania układu. Polacy wciąż jednak mają smykałka do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią wciąż samą z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele bardziej delikatne niż ciało i nabiał. Mniej panują w organizmie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie sprawiają one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc silniejsza i estetyczniejsza dla swego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli mamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których potrzebujemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru sekund jesteśmy duży i pełnowartościowy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą ciepłe i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest przejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi być ona o wiele lepsza od dawnych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy energia i wyobraźnia. To zaledwie od nas zależy, z których składników stworzymy własną ważną i praktyczną sałatkę.